Välkommen

 

till pressrummet för boken Laga för fler-utan gluten och mjölk. Här hittar du en kort presentation av mig som författare och utgivare, information om boken samt högupplösta bilder på omslaget och framsidan. Du hittar även pressmeddelanden och material från boken, som du gärna får använda mot att webbadress och boken anges som källa. Längre ner i pressrummet hittar du bilder till några av mina recept. Om du behöver recept eller högupplösta bilder ifrån boken, är du välkommen att mejla mig på:

 

info@estextochbild.se

 

Författare & förlag

 

Jag är författare och egen utgivare till boken Laga för fler utan gluten och mjölk. Eftersom jag är intresserad av foto, text, matlagning, styling, layout, projektledning och marknadsföring, har jag själv gjort arbetet med boken. Från idée till sålda exemplar. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter för att kunna hjälpa andra med visionen att ge ut sin egen bok. Därför startade jag bloggen Att ge ut en bok -en blogg om bokutgivning och företagande. I bloggen skriver jag om problem, tankar och tips kring foto, bokutgivning och att driva eget företag.

 

I bloggen Utan gluten och mjölk delar jag med mig av naturligt glutenfria och mjölkfria recept.

 

 

Namn: Evelina Svensson

Utbildning: medie-och kommunikationsvetenskap, projektledning.

Bor: Hammarö, Värmland

Aktuellt: ger ut boken Laga för fler utan gluten och mjölk

Pågående projekt: manus och illustrationer till en barnbok

Webb: www.estextochbild.se

Bloggar: http://bokutgivning.estextochbild.se/#home

Kontakt: info@estextochbild.se

Instagram: utan_gluten_och_mjolk

Facebook: Laga för fler -utan gluten och mjölk

 

Om boken

 

Jag är själv glutenallergiker och laktosintolerant och har familjemedlemmar med mjölkproteinallergi. Det var så jag kom in på spåret att göra min egen bok. När jag skulle lägga om min kost, var det svårt att hitta all information som behövdes. Särskilt för att utesluta gluten. Mina nära och kära har många gånger ansträngt sig för att bjuda på något som jag ska kunna äta. Men nästan alltid misslyckats på någon punkt. För att de inte är tillräckligt pålästa om vad gluten är, vilka livsmedel som innehåller gluten och mjölkprotein, samt hur man ska hantera livsmedel i köket för att inte kontaminera maten. Laga för fler utan gluten och mjölk, är den bok jag själv hade velat ha när jag slutade med gluten och mjölk och som mina anhöriga hade haft glädje av i samband med mitt kostbyte.

 

Baksidestext

Laga för fler är en kokbok med enkla recept och inspirerande bilder. Här finner du recept till frukost, lunch, middag, efterrätt och fika. Boken är ett litet uppslagsverk om celiaki/glutenallergi, laktosintolerans, mjölkallergi och listar livsmedel man ska undvika.

 

Du hittar tips på hur du ska gå tillväga för att säkert bjuda på gluten- och mjölkfritt. Laga för fler är en omtänksam bok till alla

laktosintoleranta, mjölk- och glutenallergiker samt för dig som vill bjuda gluten och mjölkfritt.

 

Klicka på bilden för att ladda ner en högupplöst version:

 

 

 

 

 

Framsida bok

Omslag bok

 

 

 

Förord

 

 

Några bilder från boken

Copyright © Evelina Svensson